Anna Hermanns (Rotterdam, 1982)
studeerde in 2004 af aan de HKU in de afstudeerrichting acteren. Al snel daarna
kwam naast de liefde voor acteren haar
grote ambitie om theater te maken naar
boven. In 2005 richtte ze daarom samen
met zes collegaís het theatermakerscollectief
Ponies op. Binnen Ponies kon Anna haar ambities verder vormgeven. Daarnaast was ze werkzaam als freelance-actrice bij uiteenlopende gezelschappen en heeft ze inmiddels een aantal regieís op haar naam staan.

Van de vele projecten die ze bij het collectief heeft gerealiseerd vielen twee producties in het bijzonder op. De zelfgemaakte solo Scala waarmee ze onder andere op het Edinburgh Fringe festival stond en de jongerenvoorstelling Normaal.

Anna heeft een eigen signatuur ontwikkeld, herkenbaar aan een sensitieve en simpele beeldtaal. Haar werk is poŽtisch, gestileerd en ook esthetisch, maar vaak met een kartelig rauw randje. Het is naakt en daardoor vaak schrijnend.

Haar voorstellingen gaan doorgaans over de naar houvast zoekende mens in een opdringerig chaotische wereld. Ze is gefascineerd door de manier waarop de menselijke geest werkt waarbij individuen die Ďandersí lijken haar speciale aandacht krijgen. Anna dír personages vechten met grote vasthoudendheid voor behoud van eigen identiteit en plaats in deze wereld.

Download CV